Zonnepanelen aanschaffen: alle financieringsopties op een rijtje

Benieuwd om met een kleiner budget je huis te verduurzamen? Check hier de tips!

Zonnepanelen financieren via je hyptoheek
Als je het geld voor zonnepanelen niet direct beschikbaar hebt, kun je deze verduurzaming van je woning financiëren door middel van je hypotheek. Met deze optie financiëer je de aankoop van de zonnepanelen mee in je hypotheek. Je hypotheek zal dan hoger zijn, maar met je maandelijkse bijdrage los je tevens de zonnepanelen af. Overleg met je hypotheekadviseur of dit mogelijk is.

Duurzamheids- of energiebespaarlening 
Als het niet mogelijk is om de zonnepanelen te financiëren in je hypotheek, kun je een lening afsluiten. Een energiebespaarlening kun je online afsluiten. Een duurzaamheidslening wordt geregeld door je gemeente. De voorwaarden verschillen per gemeente. In de voorwaarden, bij beide soorten leningen, wordt bijvoorbeeld opgenomen hoeveel procent van je lening je in mag zetten voor zonnepanelen. Soms moet je tevens andere duurzaamheidsoplossingen doorvoeren, zoals een warmtepomp of isolatie.

Zonnepanelen huren
Als je al (veel) leningen hebt lopen, kan je verzoek voor een lening worden afgekeurd. Het huren van de zonnepanelen is dan ook een optie. Het nadeel hiervan is wel dat de kosten hoger uitvallen en je de btw niet kunt terugvragen.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens