Bescherm je huis tegen inbraak met deze tips!

Inbraak is iets wat je liever voorkomt, dan dat het je overkomt. Hierbij een aantal tips!

Sloten
De meest gebruikelijke tip; zorg voor goede sloten op deuren en (klap)ramen. Gebruik de sloten ook door deze daadwerkelijk op slot te doen als je weggaat of in een andere ruimte bent. 's Nachts, maar ook zeker overdag. Steeds meer inbraken vinden namelijk overdag plaats. Doe zelfs als je maar 5 minuutjes de deur uitgaat alles op slot, zo daalt de kans op inbraak al met 20% volgens de politie. Een goed slot is een slot dat is goedgekeurd door de politie, deze sloten herken je aan het SKG-keurmerk.

Ik ben thuis!
Laat ook vooral weten dat je thuis bent, ook als je niet thuis bent. Zet 's avonds de verlichting aan (met bijvoorbeeld een tijdschakelaar), zet een glas of kopje op de salontafel en parkeer eventueel een extra auto  op de oprit. Post ook geen foto's op je openbare social media van je vakantie. Zo weten inbrekers dat je huis onbewoond is.

Een goede buur...
Over buren gesproken; houdt goed contact met je buren. Deze kunnen jouw huis in de gaten houden als je weg bent en tijdig aan de bel trekken. Ook een buurt groepsapp is handig om verdachte situaties in de wijk gelijk bij iedereen bekend te maken. Zo verklein je met zijn allen de kans op een inbraak.

Sociaal

Volg ons op sociale media

Aangesloten bij:

ERA NVM funda

NVM nieuwbouwspecialist

Woondromen waarmaken

Ieder mens heeft ideeën over de manier waarop hij wil wonen en leven, en welk huis daarbij past. Fides makelaars noemen dit woondromen. Woondromen staan bij ons centraal. We zijn benieuwd naar jouw woondromen.

Contact

Fides makelaars
Lammenschansweg 76
2313 DP Leiden
Nederland

071 - 516 80 88
nieuwbouw@fidesmakelaarsleiden.nl

Meer contactgegevens